небезпечний чи незручний Telegram?

З Телеграма роблять російську бомбу в кишені кожного українця - але потрошку, щоб не рвонуло.

Не знаю, що там за російськи фейки люди читають в телегє, але там несподіванно є і корисне:

  • боти СБУ, розвідки. Їх поганий Телеграм заблокував, потім - розблокував, але про “розблокував” сказали вже сильно тихіше
  • можливість висловити свою думку “в карман кожному українцю”
  • безкоштовний хостінг для малих бізнесів (не знаю, чи платять щось “власники” ботів)

Пам’ятаю як синхронно критикували владу з більшості каналів в 2019 році. Тепер є телемарафон: бочки і животики крадіїв при владі надійно прикриті, але з спини заходять ще й досі неконтрольовані медіа у вигляді всяких блогерів, що пам’ятають як воно було.

І наче дійсно дезінформація - це погано для неокрєпшіх умов, а дезінформацію в Телеграм важко контролювати. Але це ж як поїздка на фєрму з дітьми: хтось повернеться з гарними враженнями і мімімішними фоточками, а хтось - виваляється в говні. Зато в телемарафоні всьо чотко: по дєлу, тільки правда.

Не читав про кроки до розв’язання проблеми і діалог з керівництвом Телеграму від влади:

  • прояснити де зберігають дані громадян, домовитись щоб це були не сервери в московії
  • надати перелік офіційних каналів, щоб уникнути їх блокувань через московітські іпсо

Прикинув що зараз в мене (крім пари сайтів з новинами де доводиться читати між рядків) єдине джерело - це Телеграм. Не фейсбучек, зарегульований адмінами, не телемарафон.

Не все погано в Телеграмі: Даніло Гетьманцев радісно повідомляє в своєму каналі Телеграм про те що іноземні сервіси громадяне України стали більше сплачувати до бюджету податків. Гарна ж новина, за що цькувати Телеграм? Хоча ось такі “радісні новини” по суті і є дезінформацією, шкідливою тому що вони “на позитиві” формують хибне уявлення про джерело надходжень до бюджету.

message from Hetmantsev's Telegram

Це навіть якщо не згадувати що українські моделі OnlyFans переслідуються поліціантами згідно законодавства України за розповсюдження порнографії. Держава, де одна доросла людина не може показати піпіську/піську іншій за взаємною згодою, щоб не сісти в тюрьму, виглядає не дуже привабливо, незалежно від того - працює там Телеграм чи ні.

Хоча якщо розповсюдження порнографії (це ж про PornHub мова) приносить прибуток державі - то це не тюрьма, а привід для радісного поста депутата Верховної Ради України, Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

UPD

Хустська єпархія УПЦ МП заборонила проводити богослужіння своєму священнику Віктору Шпільці. Священника на Закарпатті відсторонили від служіння за демонстрацію геніталій. Він роздягався на камеру і скидав відео своїм знайомим в соцмережах.

А світив би він пісюна через OnlyFans - тут йому і пошана від Гетьманцева і державі - прибуток.