Про перехід на зимовий час

Перше - це рух подалі від Європи поближче до Москви. Політична помилка, але де депутати СН а де політика…

Слуга народу автор закону поближче до Московії

За-261 Проти-3 Утрималось-13 Не голосувало-46

Друге - влітку буде сонце сходити о 4й ранку і о 9 на вулиці вже буде пекло. За літнім часом сьогодні сонце зійшло о 5:05 за стабільним зимовим сонце через рік зійде о 4:05. О 8й ранку сьогодні сонце світило три години, через рік буде світити чотири години. Більшість пересічних вийдуть на роботу по більш прогрітому.

Сьогодні стемніло о 22й - через рік буде темно о 21й.

summer dawn dusk graph

Мені особисто не дуже комфортно пристосовуватись до переводу годинника але заради того, щоб мати більш адекватний світловий день влітку - не бачу проблем перевести годинник.

Офіс простих рішень не бачив коли сходить сонце?

Висновок Євроінтеграційного комітету:

Прийняття Закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров’я громадян, підвищенню працездатності населення, сприятиме протидії агресії з боку Російської Федерації та сприятиме євроінтеграційним прагненням України.

Про протидію агресії - це вони влучно, да…

Бюджетний комітет:

Згідно з експертним висновком Міністерства фінансів України реалізація законопроекту не впливатиме на видаткову і дохідну частини державного бюджету та не потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету.

Те що я особисто буду вмикати світло не о 22й а о 21 влітку - це ладно. Те, що весь комунальний транспорт ввімкне світло на годину раніше - це прямі видатки (хай не бюджету напряму але кожного комунального підприємства). Також раніше підприємці ввімкнуть світло ввечері.

Ну і всі виборці на одну годину більше спалять світла за чотири місяці : травень, червень, липень і серпень. В кожній українській оселі на 120 годин більше будуть горіти лампочки.