правий і лівий, чи середньо арифметичне!?

I’m going slightly mad

Так сталось, що в лютому 2023 я став власником євробляхи. Від жадібності.

Дещо несподівано, але це Nissan X-Trail дизель 2008, 310 тис км або 31 тища миль (шведських). Він приїхав в Київ через два дні після нашого виїзду. Страна первинної дефлорації експлуатації - Швеція. Там дуже заощадливі люди, що не зважають на дрібні негаразди в авто. Дрібних негараздів знайшли на тищу уо, які довелось додатково покласти на жертвеник комфорту трошника.

Зараз я побачив авто на власні очі і вже наче більш-менш. Тільки дві проблеми:

  • трусить на розгоні в діапазоні швидкостей 35-40. Трусить менше, якщо на розгоні закласти поворот праворуч. Поворот ліворуч ще не тестив, може якось на колі. Рівному.

    Трусить більше на активному розгоні, ніж на гальмуванні. Не знаю, що це. Вже діагностували підвіску та балансували колеса. Залишилось зробити розвал-сходження, бо не впевнений, що це робилось після заміни сайлентів.

  • передні амортизатори дуже ржаві, про що радісно повідомляє кожне СТО. В інтернетах знаходяться пропозиції “універсальний аммо за 2000 грн” на кшталт

    Амортизатор передній Sachs на Nissan X-Trail гарантує 1 рік. Передній амортизатор Sachs на Nissan X-Trail газомасляний. Каталожний номер - 314037

    або

    Стійка SACHS 314037 призначена для встановлення на автомобілі Nissan X-Trail. Ця деталь підходить для машин 2007-2014 років випуску.

    Дивно тільки, що немає вказівки “право-ліво”, що завжди було важливо для передніх стійок Мак-Ферсон. Складається враження про якусь найобку.

Так що ще аморти перед/зад, опорні підшипники, гумові відбийники для передніх амортизаторів і водійське сидіння зашити. Сподіваюсь, що гайки відкрутять і закрутять на розвалі-сходженні.

Кодове ім’я - Котобус.

В цілому все гаразд, але швидкості 1 та 2 перемикаються з помірним зусиллям. Може рівень оливи перевірити в коробці!?

Взагалі склалось враження, що це авто для села і відносно сухих і рівних грунтових доріг. Для чого його купують у містах - не розумію.

ps: ще аптечка, трос, балонік нормальний і вогнегасник. На щастя, тут є домкрат і запаска, на відміну від подарованого весною 2022 Т5го.

pps: знову почав вести файл витрат. Він підкаже, де заощадити. Невже на бухлі!?