Символи імперії

Мережа заправок Знак качества ще й досі існує і працює в Харьківській області. В якості логотипу - той самий п’ятикутник з вписаною зіркою, в зірці обрубаний верхній промінь. Виглядає як дерево, якому зрізали верхівку і назвали щогловою сосною. Насмішка навіть у пропасті між ідеєю символа і реальністю.

Іронія назви мережі заправок (бачив принаймі дві) в тому що це було знаком качества досить сумнівного ще навіть за часів розквіту СРСР. Зараз же живі тільки ти, для кого це буде максимум перестрогою зроблено в совку з негативним контекстом. Але ж ні - там заправляються.

Імперськими салютами стоять золочені істукани Родина помнит своих сьіновей. Пам’ятати - це добре, тільки ці рядянськіпам’ятки вони не про людей. Вони про загиблих гвинтиків імперської армії. Якби було про людей - не почалась би ця війна в 2014.

Ленінів поменшало значно по Україні, мабуть тому майже одразу встановлюються пам’ятники Саліну (Леніну?) на окупованих територіях.

З більш свіжих - Z-ки по воротах і дверях. Як мітка абсолютного зла, яке не має сенсу чи мети. Зло заради зла.

Цей символізм відіграє значну роль в підкоренні свідомості людей. Виростає покоління і не бачить іншого варіанту розвитку - бо засрано все довкола імперськими символами.

Саме тому важливо позбуватись символів минулого. Старообрядне Різдво і Великдень, 9 травня і 22 червня - брехня навіть в датах. Якщо точне визначення дати Різдва виглядає сумнівно, то початок і закінчення Другої світової відомі точно. Не на часі і занадто складно вилазять окупованим Кримом і зтертими будівлями в Маріуполі.

Треба побачити розбитий цех і ворота з наліпкою Z - одразу все стає зрозуміло.

Ліси і посадки, розтрощені артою згниють і відростуть. Асфальт, побитий гусеницями - погуде і буде поміняний з часом.

Пам’ять людська має втримати війну за незалежність і не дати її стерти апологєтам простих рішень.