Два зелених посвиста вгору

Чомусь була впевненість в камандіров, що кацапи дуже полюбляють сигнальні ракети і ДРГ атаки починають по ракетам. Тому як тільки поруч злітала червона ракета - починався мандраж ДРГ всіх уб’є.

Справжня атака почалась без ракет, що говорить про рівень підготовки але не суть.

Сигнальна ракета наче гарна своєю автономністю - це не рація тобі, що сяде в самий непідходящий момент. Але все таки набір команд запусками ракет можна передати досить обмежений. При тому що вага запасного аккума до рації дорівнює вазі ракети сигнальної, а сказати в рацію можна сильно більше.

Ще на початку вторгнення в лютому було так-сяк - ну, ракета. О, друга. А от коли під дачами Лимну хтось фіганув дві ракети - то пересрались всі. Йшов ночувати і боявся, що свої ж застрелять.

Інша страшилка була в лютому 2022 - бетоні пасочки з трояндами/метеликом, що якісь активісти наліпили навколо райадміністрації.

кому пасочка а кому - мітка наведення ракет

кому пасочка а кому - мітка наведення ракет

Кожна така знайдена пасочка - це був привід підняти тривожність керівництва і відправити салдатіков за мішком з піском: накривать цю страшну річ.

Спроби пояснити що ці троянди з метеликами ліпили за два роки до вторгнення і протягом двох років вони поводили себе чемно - успіху не мали.

Ми дзвонили в СБУ/друзям/сусіду і там сказали що по таким пасочкам в Харкові був прильот що ти панімаєш. При тому що біля райдержадміністрації мали б місцеві аборигенів бувати, ладно Фестивальний не у ісіх користується популярністю.

Показав такого бетоного метелика біля переходу Драйзера/Маяковського і запропонував розбити молотком. Щоб не страшно було, що рвоне біля особового складу - ні, збігали ще за мішком з піском, турботливо накрили.

Сходив нещодавно, подивився - на місці метелик, ракети наводить…